Deze traditionele olijfboomgaard is gelegen in Viñuela in de regio Axarquía, in het zuidoosten van de provincie Malaga.

De meeste bomen hier zijn meer dan 100 jaar oud.

De geschiedenis van Aceites Los Romanes gaat terug tot het jaar 1964, toen de unie van 80 boeren die toetraden als Union Brotherhood of Labradors and Ranchers, en wat nu de Santa Teresa de Jesús Andalusian Cooperative Society is.
In die jaren huurden ze een molen en begonnen ze de olijven in een steenmolen te malen, waarbij ze een pasta verkregen.  Deze pasta werd door de pers gehaald om het sap uit de olijf te halen, de pure en zeer gewaardeerde olijfolie.
Later werd alles gemoderniseerd tot een goed draaiende olijfperserij !

Wij hebben het genoegen gehad om het ganse proces te mogen meemaken, van het oogsten van de olijven tot het persen.

Wenst u dit zelf ook te gaan bewonderen, de eigenaars - Erna & Richard - van B&B Casa Nuestro Sueño in Viñuela regelen dit graag voor u !  Scrol iets verder naar beneden voor meer gegevens over deze Bed & Breakfast !

Zij zijn trouwens familie van ons!

Voorbeeld product

€ 29,95

Voorbeeld product

€ 29,95

Dit is een voorbeeld product. Het kan niet gebruikt of gekocht worden.

Deze charmante B&B ligt in Andalusië, ten oosten van Málaga, in de Axarquia. Het klimaat is het mildste van heel Europa en nergens vindt u meer zonuren per jaar. Het omringende gebergte beschermt tegen koude winters en hete zomers.        

Casa nuestro sueño ligt aan het mooie blauwe water van het Viñuela-meer, in een prachtig groen landschap.  Het Viñuela-meer en de omliggende bergen zoals de Maroma, zorgen voor een schilderachtig tafereel. Iedereen vindt wel een plekje om op zijn manier van een heerlijk klimaat in een buitengewone omgeving te kunnen genieten.     Kortom: dé plek voor levensgenieters!

Casa nuestro sueño is een ideale plek om op adem te komen en is een thuisbasis voor al je verkenningstochten van het prachtige Andalusië. De onmiddellijke omgeving heeft heel wat ontspanning of activiteiten te bieden: wandelen, fietsen, paardrijden, zonnebaden aan het zwembad of op het strand, natuurparken, pittoreske witte dorpjes en steden bezoeken, het kan allemaal... Met de auto ben je in minder dan vijftien minuten aan de mooie zandstranden van de Costa Del Sol en slechts 45 minuten verwijderd van de luchthaven van  Málaga. 

http://www.casa-nuestro-sueno.be