Yerba Maté is een theeachtige traditionele drank die door miljoenen mensen in Zuid-Amerika, met name in Argentinië, gedronken word. Ook in Amerika en Europa heeft men Yerba Maté ontdekt en drinkt men het vaak als een gezonde vervanger voor koffie. 

 

'Yerba' staat voor de thee/kruidenblaadjes én 'Maté' is de drink kop (Calabash) waaruit men de yerba op een traditionele manier (mate cebado) drinkt. Overgoten met heet water en je drinkt het door middel van een 'bombilla' (filterrietje). Je kunt de Yerba Maté ook klaarmaken zoals je normaal thee of koffie zou zetten (mate cocido).

Meer info over het bereiden van een Yerba Maté en het onderhouden van de Calabash kijk onderaan deze pagina.

Maté set

€ 24,95

Maté set

€ 24,95

Maté set

Uitverkocht

Calabash

€ 15,95
Uitverkocht

Calabash

€ 15,95

Een stijlvolle drinkbeker voor mate thee, hij is gemaakt van pompoen welke is gesneden, gedroogd en versierd.

De Calabahs is een natuurproduct en altijd uniek van vorm kleur en maat en daarom is elke Calabash anders.

Uitverkocht

Bombilla

€ 9,75
Uitverkocht

Bombilla

€ 9,75

Een bombilla is een rietje speciaal gebruikt om yerba mate mee te drinken.  Doordat de bombilla voorzien is van een filter aan de onderzijde krijg je bij het drinken via de bombilla geen yerba mate bladeren of stengels in je mond.

Het bereiden van een Yerba Maté thee

Benodigdheden voor het maken van de Yerba Maté
Yerba (thee), maté (beker), bombilla, glaasje koud water en heet (net niet kokend) water.
Vul de maté (drinkbeker) voor 2/3 met yerba (thee). Mocht dit te intens of te mild voor je zijn dan kun je de sterkte van de smaak aanpassen door meer (sterker) of minder (milder) yerba te gebruiken.
Plaats je hand plat op de opening van de maté, keer de hele beker om, schud deze even goed door elkaar. Draai de beker weer om en haal je hand van de opening. De fijne deeltjes van de yerba liggen nu op je hand en kan je afvegen. Schud nu de maté zodanig dat de yerba aan één kant van de maté ligt, zodat er aan de andere kant een holte ontstaat.
Houd de maté gekanteld en schenk een beetje koud water in de holte. Dit is om de antioxidanten te beschermen. Schenk niet te veel water, de bovenkant van de yerba mag niet nat worden.
Laat de maté een paar minuten gekanteld staan totdat de yerba het water heeft geabsorbeerd. Je kunt de maté bijvoorbeeld even op de bombilla (rietje) laten steunen.
Leg je duim op de bovenkant (mond) van de bombilla zodat deze afgesloten is. Duw dan het filtergedeelte van de bombilla naar de bodem van de maté in het holle gedeelte.
Schenk heet (net niet kokend) water in het holle gedeelte net onder de rand van de maté.

Enjoy your Yerba Maté!

Als je 'lucht' opzuigt dien je weer heet water in de maté te schenken. De eerste 2 yerba maté's zijn vrij sterk en bitter. De smaak zal milder worden naarmate je vaker water inschenkt. Vervang de yerba als dat nodig mocht zijn.

Onderhouden van de Calabash ?
De calabash kun je het beste afspoelen onder de kraan, omdat het van uitgehold gedroogd fruit is gemaakt raden wij aan dit niet in de vaatwasser te doen.