In Japen en China is Matcha thee is een van de meest gekende theeën maar zeker ook de meest gezonde thee !

Het is een van de kostbaarste theesoorten die er bestaan.  Hij wordt gewonnen uit de zachte topjes van de bladeren van de groene theestruik tencha. Die topjes worden na de oogst voorzichtig met waterdamp behandeld, daarna gedroogd en tussen granieten molenstenen tot een heel fijn poeder gemalen.

Vanwege het fijne poeder wordt Matcha dan ook anders genuttigd dan thee met losse bladeren of theezakjes. Het poeder wordt snel opgelost in een vloeistof zoals water of melk.

Hierbij wordt het poeder met water van een 60 tot 70 °C opgeklopt tot een schuimige groene vloeistof. Afhankelijk van de kwaliteit van de thee is deze vloeistof dikker of lopender, maar langer opkloppen dan 30 seconden maakt de drank te bitter. Het is een exclusief drankje, wat bitter van smaak en bijzonder rijk aan aminozuren, vitaminen en mineralen!  

Vandaag de dag wordt matcha ook vaak gebruikt als smaakmaker bij soba noodles, ijscrème, matcha lattes en nog heel wat andere producten en varianten.

De meest gekende komt uit Japan, dit is dan ook een echt theeland!   Als je door het prachtige landschap van Japan trekt kom je veel uitgestrekte theeplantages tegen.

Maar ondertussen is China gevolgd met het produceren van Matcha thee.

Daarnaast is er ook nog een speciale thee 'Buddha Ama Cha'.  Deze thee wordt gemaakt van de bladeren van de Japanse thee-Hortensia. Het is een heerlijke zoete thee die jaarlijks op 8 april, tijdens een traditionele ceremonie, gedronken wordt. Het is de dag waarop in Japan Boeddha's geboortedag wordt gevierd, ook bekend als het Bloemenfestival!

Uitverkocht

Buddha Ama Cha

€ 18,75
Uitverkocht

Buddha Ama Cha

€ 18,75

BUDDHA AMACHA wordt gemaakt van de bladeren van de Japanse thee-Hortensia. Het is een heerlijke zoete thee die jaarlijks op 8 april, tijdens een traditionele ceremonie, gedronken wordt. Het is de dag waarop in Japan Boeddha's geboortedag wordt gevierd, ook bekend als het Bloemenfestival!

Kukicha (Japan)

€ 6,20

Kukicha (Japan)

€ 6,20

Kukicha betekent twijgjes thee en is gemaakt van twijgjes en bladnerven. Na het oogsten van de thee bladeren worden de stengels en de twijgjes machinaal gescheiden van de theeblaadjes.  Deze Japanse thee is licht zoet

Kukicha heeft een licht groene infusie en een zacht aroma met grassige tonen.

Deze thee bevat minder cafeïne dan andere Japanse theeën en kan dus in de namiddag gedronken worden.

Japanse Thee Yuzu Superieur is een exclusieve thee met complexe smaak: het umami uit de groene thee en de frisse scherpte en het tevens bloemige van de yuzu.

Japanse Sencha, Japanse Matcha, Yuzu schilletjes.

Matcha Hana - BIO

€ 10,65

Matcha Hana - BIO

€ 10,65

Herkomst : Japan

Voor deze edele, jadegroene Matcha worden handgeplukte Gyokuro theeblaadjes gestoomd, gedroogd en éénvormig gesneden. Vervolgens gemalen tussen stenen wat een groen poeder oplevert. Alle handelingen van pluk tot malen, worden met de hand uitgevoerd en het malen van 30 gram Matcha kost ongeveer een uur! In Japan wordt Matcha bewaard in een houten lakdoos: Natsume. Matcha bevat de sterkste antioxidanten, aminozuren, en het hoge chlorofylgehalte maakt de lijst gezondheidsvoordelen nog langer.

Zetadvies : 1/2 TL per 80 ml water | 80 C | de thee ca 15 sec schuimig opkloppen

Prijs voor 30 gram Matcha Hana in zwart potje