Gele thee is een weinig voorkomende en tamelijk onbekende theesoort. Deze thee heeft een zachte, zoete en volle smaak.

Waarom is deze thee zo uniek en speciaal ?   

Om een gele thee te bekomen gaat er een uniek verwerkingsproces aan vooraf!  Op het eerste zicht loopt deze gelijk aan het verwerkingsproces voor de groene thee alleen gaat het voor de gele nog wat verder met het zogeheten “pan frying”.   Hierbij worden de theebladeren geroosterd in een soort wok op theelichtjes. De enzymen die verantwoordelijk zijn voor het fermentatieproces gaan dood.   Dit gebeurd in hoeveelheden van maximaal 500 gram per keer.

De nog warme thee bladeren worden daarna gedurende enkele uren zorgvuldig in geel papier gemaakt van koeienhuid of doeken gewikkeld en in de droogoven gelegd. Door de thee niet uit te spreiden maar bij elkaar te houden gaan de theeblaadjes ‘zweten’. Dit zweten veroorzaakt een lichte oxidatie waardoor de groene theeblaadjes geel worden, ook de smaak kan op deze manier goed worden opgenomen. Dit gedeelte van het proces duurt ongeveer 6 tot 8 uur en heet moist heating. 

Gele thee

€ 7,00

Gele thee

€ 7,00

Herkomst : Deze gele thee komt uit de Simao-regio in Yunnan - China

De thee is zacht van smaak, de gele uiteinden ontwikkelen een unieke kruidige zoetheid vergezeld van een frisse, fijne resonantie.

Zetadvies : 1 TL per kop | 75°C | 1-3 min