Maté is een infusie die vooral in Zuid-Amerika gedronken wordt.   De drank is typisch voor het zuiden van Brazilië en omringende landen.  Het is tevens de nationale drank van Argentinië.

Maté komt van de jonge blaadjes en knoppen van de matéplant.   De yerba-mate wordt geprepareerd voor gebruik door de groene blaadjes te drogen bij een open vuur. Hierdoor krijgt de maté een typisch rokerige smaak.   Daarna worden de blaadjes fijn gemalen.   Verschillen in kwaliteit liggen vooral in de rijpheid en de fijnheid van de blaadjes.   Maté heeft een bitterzoete smaak.   Afhankelijk van de kwaliteit van de yerba-mate kan het bittere of zoete overheersen.

Voor het bereiden van de maté thee wordt een Calabash en Bombilla gebruikt. Deze artikelen vindt u terug bij onze Maté accessoires.

 

Yerba Maté

€ 2,00

Yerba Maté

€ 2,00

De Yerba Maté met een zacht aardachtig aroma komt ook in een klassieke theekop goed tot uiting.

Overgiet 2 flinke theelepels Yerba Maté met vers water van 95 °C en laat het 10 minuten trekken. Yerba Maté kun je meerdere keren opgieten

Geroosterde Maté

€ 2,40

Geroosterde Maté

€ 2,40

Bevat fijngemalen jonge blaadjes en knoppen van de yerba mateplant.

Ze worden gedroogd bij open vuur, wat een gerookte smaak geeft.
Mate heeft van nature een bitterzoete smaak.

Zetadvies : 1-2 TL per tas | 95° C | 1-3 min

Inca Maté Citroen

€ 2,40

Inca Maté Citroen

€ 2,40

Maté met citroengras!

Maté Powerrr

€ 3,00

Maté Powerrr

€ 3,00

Yerba Maté met citroengras, appel, gember, hibiscus, vlierbessen, rozenbottel, goji, vitamine C, echinacea, malva en limoen

Zetadvies: 1 TL per tas | 95° C | 3-5 min