
Groene thee wordt gezet met vers water op een temperatuur van ongeveer 85°C. Bij hogere temperaturen verbranden de antioxidanten en wordt de thee bitter. Warm vers water op tot deze temperatuur en voeg daarna de thee toe. Laat het water niet doorkoken zodat er voldoende zuurstof achterblijft waaraan de thee zich kan binden. Geef de theeblaadjes voldoende ruimte. Gebruik 2 flinke theelepels (2 gram) thee per kop en laat deze 3 minuten trekken, langer trekken kan de thee bitter of hard doen smaken. Voeg voor sterkere thee simpelweg meer thee toe. Groene thee kan meerdere malen opgeschonken worden.
Buddha Ama Cha
Buddha Ama Cha
BUDDHA AMACHA wordt gemaakt van de bladeren van de Japanse thee-Hortensia. Het is een heerlijke zoete thee die jaarlijks op 8 april, tijdens een traditionele ceremonie, gedronken wordt. Het is de dag waarop in Japan Boeddha's geboortedag wordt gevierd, ook bekend als het Bloemenfestival!
Chai Green
Chai Green
Groene thee met gember, kaneel, cardamon, peper en kruidnagel
Zetadvies : 1-2 TL per kop | 85°C | 3-5 min
Cranberry Groene thee
Cranberry Groene thee
De heerlijke smaak van veenbessen combineert prima met het karakter van de groene thee. Fruitige afdronk.
Ingrediënten : veenbessen, safloerbloesem en rozenblaadjes
Zetadvies : 2 TL per kop / 85°C / 3 min
Detox
Detox
Gemengde kruiden met groene thee, brandnetel, citroengras, rozenbottel, kruizemunt, sinaasappelschil, paardebloem, mariadistel, gember, zwarte bessenblaadjes en passievrucht
Zetadvies : 2 flinke theelepels / 95°C / na 10-15 min afzeven.
Warm, langzaam sloksgewijs opdrinken. 2 tot 3x per dag en dit gedurende enkele weken.
Smaak kan men verbeteren met honing ;-)
Gember-Citroen Green Sencha
Gember-Citroen Green Sencha
Een zachte groene Sencha thee aangevuld met de warmte van pittige gember.
Ingrediënten: groene thee, citroengras, gemberstukjes, appelstukjes.
Zetadvies : 2 gram per kop / 85 °C / 3 min
Voorbeeld product
Voorbeeld product
Dit is een voorbeeld product. Het kan niet gebruikt of gekocht worden.
Green Sencha
Green Sencha
Groene Sencha, special Grade.
Deze thee heeft een voortreffelijke smaak met honinggele kleur.
Land van herkomst: China
Zetadvies : 2 gram / 85 °C / 3 min
Green Sencha Lemon
Green Sencha Lemon
Een fijne groene Sencha aangevuld met lemongrass en citrusschil.
Ingrediënten: groene Sencha thee, lemongrass, citrusschil
Zetadvies : 2 gram per kop / 85°C / 3 min
Green Sencha Yuzu
Green Sencha Yuzu
Groene Sencha thee met ananas, sinaasappelschillen en paardenbloemen
Zetadvies : 1-2 TL per kop | 85 °C | 1-3 min
Groene thee met venkel, anijs zaad, berkenblad, citroengras, appel, koriander, zoethout, gerstgras, zoete zwarte bessen, brandnetel, kliswortel, paardenbloemen, zonnebloembloemen
Jasmijn met bloemen
Jasmijn met bloemen
Een groene thee vermengd met hele jasmijnbloesems.
Land van herkomst: China
Zetadvies : 2 gram per kop / 85°C / 3 min
Jasmijnparels (groene thee)
Jasmijnparels (groene thee)
Groene Jasmijnparels
Jasmijnbloemblaadjes zijn handmatig opgerold tot mooie parels
Zetadvies : gebruik 4 parels per kop van 200ml (of naar eigen smaak), water opwarmen tot 80C en op de parels gieten, na een paar minuten ontvouwen de parels zich
Voorbeeld product
Voorbeeld product
Dit is een voorbeeld product. Het kan niet gebruikt of gekocht worden.
Tokuni Green Sencha (Japan)
Tokuni Green Sencha (Japan)
Japanse Groene Sencha, Kukicha, appel, citroengras, lindeboombloesems, limoenblaadjes, zoete bramenblaadjes en goudsbloemblaadjes