Groene thee wordt gezet met vers water op een temperatuur van ongeveer 85°C. Bij hogere temperaturen verbranden de antioxidanten en wordt de thee bitter. Warm vers water op tot deze temperatuur en voeg daarna de thee toe. Laat het water niet doorkoken zodat er voldoende zuurstof achterblijft waaraan de thee zich kan binden.  Geef de theeblaadjes voldoende ruimte. Gebruik 2 flinke theelepels (2 gram) thee per kop en laat deze 3 minuten trekken, langer trekken kan de thee bitter of hard doen smaken. Voeg voor sterkere thee simpelweg meer thee toe. Groene thee kan meerdere malen opgeschonken worden.

Sale!

Assam (groene thee)

€ 7,50 € 6,00
Sale!

Assam (groene thee)

€ 7,50 € 6,00
Uitverkocht

Buddha Ama Cha

€ 18,75
Uitverkocht

Buddha Ama Cha

€ 18,75

BUDDHA AMACHA wordt gemaakt van de bladeren van de Japanse thee-Hortensia. Het is een heerlijke zoete thee die jaarlijks op 8 april, tijdens een traditionele ceremonie, gedronken wordt. Het is de dag waarop in Japan Boeddha's geboortedag wordt gevierd, ook bekend als het Bloemenfestival!

Cactus

€ 3,00

Cactus

€ 3,00

Groene thee met Cactusbloesems

Zetadvies : 1-2 TL per tas | 85° C | 1-3 min

Uitverkocht

Chai Green

€ 3,20
Uitverkocht

Chai Green

€ 3,20

Groene thee met gember, kaneel, cardamon, peper en kruidnagel

Zetadvies : 1-2 TL per kop | 85°C | 3-5 min

De heerlijke smaak van veenbessen combineert prima met het karakter van de groene thee. Fruitige afdronk.

Ingrediënten : veenbessen, safloerbloesem en rozenblaadjes

Zetadvies : 2 TL per kop / 85°C / 3 min

Detox

€ 2,90

Detox

€ 2,90

Gemengde kruiden met groene thee, brandnetel, citroengras, rozenbottel, kruizemunt, sinaasappelschil, paardebloem, mariadistel, gember, zwarte bessenblaadjes en passievrucht

Zetadvies : 2 flinke theelepels / 95°C / na 10-15 min afzeven.

Warm, langzaam sloksgewijs opdrinken. 2 tot 3x per dag en dit gedurende enkele weken. 

Smaak kan men verbeteren met honing ;-)

Earl Grey Green

€ 2,80

Earl Grey Green

€ 2,80

Earl Grey Green met bergamotolie

Een zachte groene Sencha thee aangevuld met de warmte van pittige gember.

Ingrediënten: groene thee, citroengras, gemberstukjes, appelstukjes.

Zetadvies : 2 gram per kop / 85 °C / 3 min

Green Sencha

€ 2,90

Green Sencha

€ 2,90

Groene Sencha, special Grade.

Deze thee heeft een voortreffelijke smaak met honinggele kleur.

Land van herkomst: China

Zetadvies : 2 gram / 85 °C / 3 min

Green Sencha Lemon

€ 2,90

Green Sencha Lemon

€ 2,90

Een fijne groene Sencha aangevuld met lemongrass en citrusschil.

Ingrediënten: groene Sencha thee, lemongrass, citrusschil

Zetadvies : 2 gram per kop / 85°C / 3 min

Groene Sencha thee met ananas, natuurlijk aroma, papaya, perzik, citroengras, citrusschillen, munt en zonnebloemblaadjes

Ook lekker als icetea!

Zetadvies : 2 TL | 85°C | 1-3 min

Green Sencha Yuzu

€ 3,75

Green Sencha Yuzu

€ 3,75

Groene Sencha thee met ananas, sinaasappelschillen en paardenbloemen

Zetadvies : 1-2 TL per kop | 85 °C | 1-3 min

Gunpowder

€ 2,80

Gunpowder

€ 2,80

Originele Gunpowder “Temple of Heavenl”.

Groene thee, bijzonder mooie hard gerolde kogelthee. Aangenaam bitter met licht rokerige noot.

Tip : voeg verse munt toe, heerlijke combinatie

Zetadvies : 2 gram per kop / 85 °C / 3 min

Een groene thee vermengd met hele jasmijnbloesems.

Land van herkomst: China

Zetadvies : 2 gram per kop / 85°C / 3 min

Groene Jasmijnparels

Jasmijnbloemblaadjes zijn handmatig opgerold tot mooie parels

Zetadvies : gebruik 4 parels per kop van 200ml (of naar eigen smaak), water opwarmen tot 80C en op de parels gieten, na een paar minuten ontvouwen de parels zich

Japanse Groene Sencha, Kukicha, appel, citroengras, lindeboombloesems, limoenblaadjes, zoete bramenblaadjes en goudsbloemblaadjes