Chai
De geschiedenis van Chai gaat terug tot 5000 jaar geleden en werd genuttigd als koude en als warme drank. De oorsprong kan onmiskenbaar teruggevonden worden in het natuurlijke genezingsproces van de Hindoe, genaamd “Ayurveda”, waarbij een combinatie van specerijen, kruiden en zoetmakers wordt gebruikt om lichamelijke ziekten te genezen.
Traditionele Masala Chai is een mengsel van zoete en smakelijke specerijen, zoals kruidnagels, kaneel, steranijs, kardamom (een fundamenteel bestanddeel in bijna alle Masala Chai), peperkorrels, gember en soms venkel, dat gemalen en gekookt wordt in water.
De combinatie van kruiden, specerijen en thee heeft ook een aantal voordelen voor de gezondheid. Een tas Chai helpt om te ontspannen en geeft verlichting bij stress. Daarbij komt dat Chai vooral bekend is om zijn vermogen om een maag die van streek is tot rust te laten komen en de spijsvertering te ondersteunen.
Chai Latte warm de melk op op een zacht vuurtje. Doe de Chai (thee met specerijen) in het theefilter en laat deze ongeveer 5 minuten trekken in de melk. Serveer de melk met honing of rietsuiker ! Laat het smaken ;-)
Chai Green
Chai Green
Groene thee met gember, kaneel, cardamon, peper en kruidnagel
Zetadvies : 1-2 TL per kop | 85°C | 3-5 min
Chai Masala
Chai Masala
Zwarte Chai thee - ideaal om een echte Indiase Chai Latte met melk en een beetje honing of suiker mee te maken !
Ingrediënten: zwarte Assam thee, gember, natuurlijk aroma, citrusschil, piment, kardemom, roze peper, kruidnagel, steranijs
Zetadvies : 2 gram per kop / 95 °C / 3-5 min
Kruideninfusie met kaneel, gember, kruidnagel, rode peper en kardamon
Zetadvies: 1 TL per kop | 95° C | 3-5 min
Rooibos met gember sticks, kardemom en sinaasappelschil
Zetadvies: 2 TL per kop / 95°C / 5-7 min