De Kittelbloem

De Kittelbloem is een kruidachtige klimplant met prachtige, diepblauwe bloemen met een geel hart. De plant komt van oorsprong voor in het zuidoosten van Azië maar inmiddels wereldwijd in de tropen. 

De Latijnse naam ‘Clitoria ternatea’ is ontstaan door de vorm van de bloemen. De naamgever Linnaeus vond ze op het vrouwelijke geslachtsdeel lijken en koos daarom voor deze opvallende naam.

De Kittelbloem wordt ook gebruikt als natuurlijke kleurstof. De kleur is oorspronkelijk blauw, maar voeg je er een zuur – bijvoorbeeld citroen – aan toe, dan zal deze paars-rozig worden.

De Kittelbloem kan worden toegevoegd aan rijst, thee, sappen maar ook in cocktails en mocktails. 

Laat enkele Kittelbloemen trekken in een glas gin.   Na een vijftal minuten komt de blauwe kleur er goed door. Voeg daarna wat tonic toe, en kijk hoe de kleur verandert.

Drink je gin graag puur? Voeg er dan een ijsblokje van citroen- of limoensap aan toe, en de kleurverandering is ook gegarandeerd.

Onderaan deze pagina een receptje van Edgar Raw voor een heerlijke smoothie !

Prijs per blikje gevuld met 5 gram bloemen

(Let wel, blikje is niet wat op de foto staat!)

Deep Sea Chia Parfait van Edgar Raw

Ingrediënten

Chia zaad laag
¼ kopje chia zaad
1 kopje amandel melk
3 eetlepels kittelbloem thee

Vanille smoothie laag
2 bevroren bananen
4 eetlepels kittelbloem thee
1 eetlepel vanille pasta
1 theelepel kaneel

Hoe maak je deze Deep sea chia parfait?

Meng de amandelmelk en kittelbloem thee in een blender tot een gladde massa. Overbrengen naar een glas of pot. Roer de chiazaden er doorheen en zet vervolgens in de koelkast voor minstens 2 uur of ’s nachts. Na 20 minuten even flink roeren om te zorgen dat de chiazaden gelijkmatig zijn verdeelt. De vanille smoothie laag is snel te maken. Alles in de blender tot een gladde massa mixen. Vul je glas eerst met een chia zaad laang en vervolgens met de vanille laag. Top het af met wat los chia zaad.