Matcha thee is de hoogste kwaliteits- thee van de wereld.

Matcha komt oorspronkelijk uit Japan waar het een ceremoniële taak heeft.

De Matcha struiken worden een paar weken voor de pluk overspannen met zonneschermen. Door dit proces worden de Matcha bladeren extra groen, gezonder en smaakvoller.  Nadien worden de handgeplukte Gyokuro theeblaadjes gestoomd, gedroogd en éénvormig gesneden. Vervolgens gemalen tussen stenen wat een groen poeder oplevert. Alle handelingen van pluk tot malen, worden met de hand uitgevoerd en het malen van 30 gram Matcha kost ongeveer een uur!

Matcha bevat de sterkste antioxidanten, aminozuren, en het hoge chlorofylgehalte maakt de lijst gezondheidsvoordelen nog langer.

Laat u verrassen in de wereld van Matcha en geniet van de vele voordelen.

Hoe Matcha thee zetten ?

Zeef of schep 1 tot 2 bamboe lepels (naar smaak) aan Matcha in je kom.   Zorg dat de kom ruim genoeg is zodat er nog ruimte is om de Matcha straks wat te kloppen.
Vervolgens kun je de Matcha met de 'Bamboo Whisk' zachtjes fijn stampen zodat de Matcha straks beter oplost en lekkerder schuimt.

Voeg een half kopje water (70-75 ml) toe van 75-80 °C !   Vermijd kokend water omdat dit de structuur en daarmee de delicate smaak van de Matcha aantast.

Klop de Matcha op de Bamboo Whisk met een "M" of "W" beweging, totdat je een fijne lichtgroene schuimlaag op de Matcha hebt. (ca 15 sec en zeker niet langer dan 30 sec want dan krijgt de thee een bittere smaak! )

Je kunt de Matcha direct uit de kom drinken zoals op traditionele wijze of even overgieten in een kopje.

Matcha thee maken is uiteindelijk zo moeilijk nog niet!

Matcha Latte !

 

voor 1 kopje matcha latte

1 bamboe lepel Matcha (1/2 gram)
1 el warm water
60 ml water
1 glas melk

Materialen
Bamboewhisk

Doe de Matcha in een kommetje. Voeg hier een eetlepel warm water aan toe.

Meng dit met de bamboewhisk door elkaar tot een gladde pasta.

Voeg vervolgens 60 ml water (80 graden) toe. Klop dit met de bamboewhisk op met een snelle beweging  in w-beweging, zodat er een schuimlaagje ontstaat.

Klop de melk op en voeg dit toe aan de Matcha.

En klaar is je Matcha latte. Voeg naar wens eventueel wat honing toe.