Ama betekent zoet, Cha is thee !

Deze thee refereert naar de natuurlijke zoetheid, met tonen van zoethout en zachte anijs met een zeer lange nasmaak.

De bladeren zijn namelijk afkomstig van de Hydrangea Macrophylla, een bloeiende plant uit de hortensiafamilie. De thee is echt uniek en met geen enkel andere theesoort te vergelijken.

De bladeren worden in augustus geplukt om in de zon gedroogd te worden op zoete rijstbladeren.  Vervolgens worden de bladeren besproeid met water en daarna worden ze ter fermentatie in een houten ton geplaatst waarna ze pas na circa 24 uur worden opgerold en gedroogd…

Op 8 april herdenkt Japan Boeddha's geboorte. Baby Siddharta, de latere Boeddha, wordt symbolisch met Amacha gewassen, waarna deze drank wordt gedronken.

Uitverkocht

Buddha Ama Cha

€ 18,75
Uitverkocht

Buddha Ama Cha

€ 18,75

BUDDHA AMACHA wordt gemaakt van de bladeren van de Japanse thee-Hortensia. Het is een heerlijke zoete thee die jaarlijks op 8 april, tijdens een traditionele ceremonie, gedronken wordt. Het is de dag waarop in Japan Boeddha's geboortedag wordt gevierd, ook bekend als het Bloemenfestival!

Enkele tips :

Gebruik 1 blaadje als natuurlijke suikers in je thee, ideaal voor diabetes patiënten !

 

Serveer Buddha Ama Cha als ice tea! Laat 2 of 3 bladeren trekken in een halfvol glas heet water, vul dit na 2,5 minuut met ijs en geef je vers gemaakte ice tea even tijd om af te koelen.