Het bereiden van een Ice tea op basis van losse thee :

 

Neem 1 liter koud water, voeg 12 gram thee naar keuze toe en laat dit enkele uren trekken in de koelkast.  Giet nadien de Ice tea door uw theezeefje  en serveer in een mooi glas en werk af met een blaadje munt, citroen, meloen ...

Tip voor de zoetebekken, voeg een klein scheutje suikerwater of vruchtensiroop (0%) toe !

 

 

Ice Tea pakket

€ 34,95

Ice Tea pakket

€ 34,95

Dit pakket bestaat uit een mix van 5 verschillende soorten thee/ vruchteninfusies die ideaal zijn voor een heerlijke ice-tea (cold brew) : 

- 24 gram Watermelon Mint

- 24 gram Wilde Kers

- 24 gram Angel's Kiss

- 24 gram Earl Grey

- 24 gram Wilde Sinaasappel

- 1 karaf met deksel - inhoud 1,5 liter

Earl Grey Iced Tea

Zet 1 liter zwarte thee met water van 95°C en laat 3-5 minuten trekken.

Doe ijsblokjes in een grote kan en giet de gezette thee erbij. Voeg 50 ml suikersiroop en het sap van een uitgeperste citroen toe aan de thee. Voeg meer citroensap toe om de drank intenser en zuurder te maken.

Wacht tot de thee volledig is afgekoeld. Serveer met ijsblokjes en schijfjes citroen en eet smakelijk!

Ingrediënten:

1 liter water

4 of 5 theelepels Earl Grey

50 ml suikersiroop

50 ml citroensap

IJs blokjes 

Pink Drink Ice Tea

Neem 1 liter koud water en voeg 12 gram Aardbei vruchtenmelange toe. Laat enkele uren trekken in de ijstkast.

Vul twee glazen voor de helft met ijsblokjes en fruit en vul voor ¾ aan met de ice tea.  Voeg vervolgens 1 - 1½ eetlepel vlierbloesemsiroop toe en giet er kokosmelk bij. 

Extra tip: COCKTAIL

Per glas 4 cl (40 ml) kokoslikeur toevoegen. Dit drankje is dus de perfecte aanvulling op een zomers feest!

Ingrediënten:

1 liter water

12 gram Aardbei vruchtenmelange

50 ml vlierbessensiroop

250 ml kokosmelk

verse aardbeien

IJs blokjes 

Wild Cherry Ice Tea

Neem 1 liter koud water en voeg 12 gram Wilde Kers vruchtenmelange toe.  Laat enkele uren trekken in de ijstkast.

Ontpit de kersen en voeg ze toe aan de thee. Voeg het mineraalwater toe en versier met verse muntblaadjes. IJskoud genieten!

Extra tip: COCKTAIL

Bereid de ijsthee zoals hierboven beschreven en voeg 20 ml zoete kokoslikeur toe. Een verfrissend exotische cocktail voor zwoele zomeravonden!

Ingrediënten:

1 liter water

15 gram Wilde Kers vruchtenmelange

500 ml mineraalwater

100 gram kersen

een handvol verse munt

IJs blokjes 

Happy Feline Ice Tea

Maak 1 liter ice tea met onze Feline kruiden/vruchtenmelange en laat enkele uren trekken in de ijskast.

Snijd de pompelmoes in plakjes, snijd ze in vieren en voeg ze samen met het tonicwater toe aan de thee. Serveer de drank op ijs en garneer met wat tijm. Deze pittige drank is een sprankelende verfrissing.

Upgrade: GIN & TONIC

Als afterwork opfrisser: Bereid de drank zoals hierboven beschreven en voeg 2 cl gin per glas toe. Gin&Tonic&Thee!

Ingrediënten

1 liter water

15 gram Feline thee

500 ml tonic

1 pompelmoes

tijm

crushed ice

 

Peached Iced Tea

Zet 1 liter English Breakfast thee (95° C) en laat 3 minuten rusten.

Vul een grote kan met ijsblokjes of crushed ice en giet de thee hierover. Laat volledig afkoelen.

Schil the perzikken en ontpit ze.  Leg enkele schijfjes perzik opzij voor afwerking ! 

Kook de perzikken met 100 ml water en 5 TL suiker gedurende 10 minuten tot je een compote hebt.  Zeef de compote.

Giet de perzikcompote in een glas, voeg ijs toe en schijfjes limoen en overgiet met thee.  Voeg daarna de schijfjes perziek en een takje munt toe.

Ingrediënten

4 @ 5 TL English Breakfast

5 @ 6 TL suiker

4 rijpe perzikken

1 liter water

1 limoen

munt

crushed ice

Mojitea

Zet 1 liter Gunpowder met munt (80° C) en laat 3 minuten rusten.

Vul een grote kan met ijsblokjes of crushed ice en giet de thee hierover.  Laat volledig afkoelen.

2 TL rietsuiker in een glas, voeg partjes limoen, een takje verse munt en plet dit alles.  Voeg daarna crushed ice én de thee toe en alles goed roeren.

Een perfecte alcoholvrije Mojito !

Ingrediënten

5 @ 6 TL Gunpowder

Verse munt

4 limoenen

rietsuiker

crushed ice

Mango 'n Friends Iced Tea

Maak 1 liter ice tea van Mango 'n Friends en geraspte gember en laat dit enkele uren trekken in de ijskast.

Voeg het sap van een sinaasappel en de mangostukjes toe en serveer de frisse, fruitige ijsthee, gegarneerd met muntblaadjes.

Extra tip: COCKTAIL:

Bereid de ijsthee zoals hierboven beschreven (zonder gember) en vul aan met je favoriete prosecco of mousserende wijn.

Ingrediënten

8 TL Mango 'n Friends

1 sinaasappel

1 mango

30 gr verse gember

verse munt

crushed ice

Passion Kiss

Zet het groen/witte theemengsel “Angel’s Kiss” met 1 liter water op 75-80 °C en laat het 3 minuten tekken.

Giet de thee in een kan gevuld met ijs en laat volledig afkoelen.

Schraap het vruchtvlees uit de passievruchten en voeg dit toe aan de thee. Voeg de passievruchtnectar, de kaneelstokjes en het kardemompoeder toe en roer. Garneer met verse munt.

Cocktailtip: VOOR DE tintelende noot Bereid de ijsthee zoals hierboven beschreven en vul aan met je favoriete prosecco of mousserende wijn.

Ingrediënten

6 @ 7 TL Angel's Kiss thee

3 passievruchten

2 kaneelstokjes

kardemom poeder

verse munt

200 ml passievruchtnectar

crushed ice

Apple Smash

Zet de vruchtenmelange Turkse Appel met 1 liter warm water (95° C) en laat het minimaal 40 minuten trekken. Giet de thee in een kan gevuld met ijs en laat afkoelen. Voeg de schijfjes limoen, de schijfjes appel en een handvol basilicumblaadjes toe aan de thee en laat ongeveer een uur trekken.

Cocktail: Maak de ijsthee zoals hierboven beschreven en voeg naar wens droge witte wijn toe.

 

Tip: voeg bij het serveren onze gedroogde schijfjes limoen of appel toe !

Ingrediënten:

8 volle theelepels Turkse Appel

1 limoen

1 appel

basilicum

IJs blokjes 

Bitter Sweet Lemonade

Zet de vruchtenmelange Bitter Lemon en Rozemarijn met 1 liter warm water (95°C) en laat het een 15 minuten trekken.  Giet de thee in een kan gevuld met ijs en laat afkoelen.

Pers een halve citroen en een halve grapefruit uit en voeg het sap toe aan de koude thee.

Garneer met het resterende gesneden fruit en rozemarijn takjes en serveer.

Cocktail: Maak de ijsthee zoals hierboven beschreven en voeg 200ml Wodka toe !

Ingrediënten:

8 volle theelepels Bitter Lemon

1 Citroen

1 Grapefruit

2 à 3 takjes Rozemarijn

Crushed Ice 

Zet de vruchtentheemelange met 1 liter warm water  (95° C) en laat het 15 minuten trekken. Giet de thee in een kan gevuld met ijs en laat volledig afkoelen. Meng de meloenblokjes, muntblaadjes en de gesneden citroenen of limoen, voeg alles toe aan de gekoelde thee en vul aan met bruisend water.

Een heerlijke, zomerse, verfrissende smaak! Ons hoogtepunt voor een koude punch: Serveer de ijsthee in een uitgeholde watermeloen.

Pittige verfrissing: Verfijn de thee met rozemarijn en tonic in plaats van bruisend water en munt.

Ginliefhebbers kunnen uit deze ijsthee ook een fruitige gin-tonic toveren.

Ingrediënten:

10 TL Watermelon Mint

1/2 meloen

Verse munt

1 limoen

500ml bruisend water

Crushed Ice

Zet de thee met 1 liter warm water (80° C)en laat 3 minuten trekken. Doe de ijsblokjes in een grote kan en giet de thee erbij. Wacht tot het volledig is afgekoeld.

Voeg een scheutje melk toe. Op dit punt heb je al een heerlijk, koud drankje.

Als je per glas een bolletje vanille-ijs toevoegt, wordt het een heerlijk koud drankje. 

Extra tip: ROMIGE DRANK Bereid de ijsthee zoals hierboven beschreven en voeg 10 ml chocoladelikeur toe. 

Ingrediënten

8 TL Milky Oolong

1 scheutje melk

Vanilleijs

Crushed Ice

Karaf 1,5 L

€ 29,95

Karaf 1,5 L

€ 29,95

Karaf met filter - ideaal voor het schenken van Ice Tea